De dag begint met een vervelende mededeling. Twee deelnemers gaan naar huis: Joost Verburg heeft gisteren een onregelmatige/hoge hartslag gehad en ook vanmorgen is zijn hartslag te hoog. Hij neemt geen risico en gaat naar huis. Wim Overdijkink had gisteren veel moeite met de klimmen en heeft niet het vertrouwen dat het vandaag beter gaat en hij gaat ook naar huis. Echt balen dat deelnemers die zich goed hebben voorbereid en zich hebben verheugd op de tocht al zo snel moeten opgeven.

We gaan dan ook wat terneergeslagen op pad. Onze groep is al klein en wordt nu zonder Wim nog kleiner. Maar gelukkig zijn er een paar leden van een andere groep die het wat rustiger willen doen. Met Jolanda, Peter Z. En Frans komen we weer op een leuk aantal fietsers (8). En we kunnen meteen flink aan de bak. Om weg te komen uit Bouillon moeten we een helling op van 2,5 km lang met een gemiddelde van 8%. Nou dan is iedereen weer wakker! Maar na die helling zijn we dan ook meteen in Frankrijk. Met wat somber weer en mist zien we er nog niet zoveel van. 

Het weer wordt in de loop van dag steeds beter, al scheren we na de lunch rakelings langs fikse onweersbuien. Maar we fietsen in de zon.

Maar terug naar het begin. De koffiepauze, al na 30 km, is bij een plaatselijke bakker die ons overlaadt met croissants, heerlijke cake en verrukkelijke Franse vruchtentaart. De rekening gaat gelukkig naar de lustrumcommissie.

Na een mooi stuk van ruim 70 km komen we bij de lunch. Zoals altijd weer uitstekend verzorgd door Liesbeth en Peter! Brood, yoghurt, lekker beleg, drankjes,  fantastisch geregeld  Daar zien we ook bijna alle andere groepen en natuurlijk Els, de chauffeur van de volgauto. Zij begeleidt ons de hele dag, staat op cruciale plekken om ons aan te moedigen en te voorzien van extra hapjes en drankjes. Hulde!

Na de lunch is het nog ‘ maar’  65 km. Weer in een voortdurend glooiend  landschap met op het eind twee venijnige klimmen. Maar dan suizen we Pont a Mousson binnen om te eindigen in een prachtige abdij/ hotel. Al om kwart voor zes, bijna twee uur eerder dan gisteren. Tijd genoeg voor het wassen van fietspaden en onszelf. Om vervolgens aan te schuiven voor een voortreffelijk diner in Le Petit Gourmandin. Wat willen we nog meer?